Nieuws

Feestconcert ter gelegenheid van ‘Arie J. Keijzer 90’


Op vrijdagavond 10 juni zal er in de Augustijnenkerk te Dordrecht een feestelijk concert plaatsvinden.

De bekende Dordrechtse organist en componist Arie J. Keijzer zal t.g.v. zijn 90e verjaardag een muzikale hommage worden aangeboden door oud-leerlingen en muzikale vrienden.

Deze avond zal worden meegewerkt door de organisten Hans Pors, Gerben Mourik, Johan den Hoedt en Adrie van Manen. Blokfluitiste Magda de Jong zal meewerken in de werken van Arie voor blokfluit en orgel.

Het programma zal bestaan uit werken van Arie J. Keijzer en componisten die hem na aan het hart liggen.

De aanvangstijd van dit concert is 20.00, en de toegang is gratis (collecte bij de uitgang).

Van harte welkom!


Foto: Koos Schippers

Benefietconcert door drie organisten in Gorinchem


Op zaterdag 30 april 2022, om 20.00 u., zullen de organisten Arjan Versluis, André de Jager en Johan den Hoedt een benefietconcert geven in de Grote kerk te Gorinchem, De opbrengst van dit concert zal ten goede komen aan het Prinses Maxima Centrum, afdeling Kinderoncologie, en zal gebruikt worden naar onderzoek naar hersentumoren bij kinderen.


De organisten hebben voor dit concert een aantrekkelijk en afwissellend programma samengesteld, waarbij ook rekening is gehouden met het fijt dat het concert plaatsvind in de periode ronds koningsdag, dodenherdenking en bevrijdingsdag. Voor Johan den Hoedt betekende het dat louter muziek van Nederlandse componisten programmeerde. Twee aan hem opgedragen werken,te weten Choral II van André de Jager en het uitbundige Festivo van Edwin Vooijs. Tussen deze 2 werken in zal Johan Shalom van Toon Hagen ten gehore brengen, Toon noemde dit stuk ooit zelf " een mijmering over vrede", uitermate passend in deze periode dus.


De toegansprijs van dit concert is €10,-, kaarten zijn te bestellen via kaartverkoop@inspire2livemusic.nl, 0640329257, of gewoon op de avond zelf aan de ingang van de kerk. Warm aanbevolen!